SPECIFIC Weight Management App Dechra Preview for dogs and cats

Wil je je huisdier laten afvallen en heb je wat hulp nodig?

De SPECIFIC weight loss app is speciaal ontworpen voor honden en katten, om je te helpen je huisdier op hun ideale gewicht te krijgen.

De app biedt:

  • Voedingsrichtlijnen op maat voor je huisdier
  • Aanpasbaar programma: terwijl je huisdier vordert in het afvaltraject past de app de voedingshoeveelheden aan, zodat er veilige en gestage vooruitgang wordt geboekt naar je doel
  • Monitoring van de vooruitgang
  • De mogelijkheid om te koppelen aan je dierenarts

Deze gebruiksvriendelijke tool combineert technologie en expertise op het gebied van huisdierenverzorging om een naadloze en effectieve oplossing te bieden voor gewichtsbeheer. Het bevordert gelukkigere, gezondere levens voor onze geliefde viervoeters.

SPECIFIC kan je helpen om je huisdier op hun ideale gewicht te krijgen met een handige, gratis app die een gepersonaliseerd gewichtsverliesprogramma voor je huisdier creëert en smakelijke diëten die zijn ontworpen om gewichtsverlies te ondersteunen.

Speciale afvaldiëten maken het mogelijk voor huisdieren om gewicht te verliezen terwijl ze nog steeds volledige maaltijden eten en zich niet hongerig voelen. Deze diëten zijn:

  • Laag in vet
  • Hoog in vezels
  • Hoog in eiwitten

Een lagere energiedichtheid betekent dat je huisdier nog steeds van volledige porties kan genieten, waardoor ze een gevoel van verzadiging krijgen en alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen terwijl ze gewicht verliezen.

 weight loss for pets including cats and dogs icon

De SPECIFIC weight loss app creëert een op maat gemaakt voedingsprogramma voor je huisdier, berekent ideale voedingshoeveelheden en voorspelt gewichtsverlies. Naarmate je huisdier vordert, zal hun gewichtsverliestraject veranderen en zullen hun voedingshoeveelheden worden aangepast. Zo wordt er gezorgd voor een veilige en gestage vooruitgang naar je doel van gewichtsverlies.

 weight loss calculator for pets including cats and dogs icon

Samenwerken met je dierenarts - studies tonen aan dat samenwerken met je dierenarts het succes van gewichtsverliesprogramma's aanzienlijk vergroot. Je kunt de SPECIFIC weight loss app delen met deelnemende dierenartsen, waardoor je kunt samenwerken met je dierenarts via hun gewichtsverliesprogramma.

collaborate with your pets vet icon

Hoe gebruik je de SPECIFIC Weight Loss App

Het gebruik van de app met een uitnodiging van je dierenarts:

 

Je dierenarts zal een gewichtsprogramma hebben opgezet voor je huisdier, inclusief het invoeren van hun huidige gewicht en streefgewicht. Ze hebben je ook een uitnodigingscode voor de app gegeven.

Download de app vanuit zowel de Google Play Store als de Apple App Store.

Na het downloaden moet je je gegevens registreren, waaronder je e-mailadres, en een wachtwoord aanmaken.

Nadat je geregistreerd bent, log je in op de app en selecteer je 'Vet Connect'. Voer de uitnodigingscode in die door je dierenarts is verstrekt om verbinding te maken en toegang te krijgen tot het gewichtsverliesprogramma dat voor je huisdier is gemaakt.

Volg het voedingsadvies in het programma en update het gewicht van je huisdier in de app elke twee weken of zoals aanbevolen door je dierenarts. Je dierenarts kan ook eventuele gewichtsupdates invoeren. De app zal de voedingshoeveelheden opnieuw berekenen op basis van het behaalde gewichtsverlies - om een gestage en veilige gewichtsafname te waarborgen.

SPECIFIC Weight Management App vet invitation icon

Het gebruik van de app zonder je dierenarts:

 

Download de app vanuit zowel de Google Play Store als de Apple App Store.

Na het downloaden moet je je gegevens registreren, waaronder je e-mailadres, en een wachtwoord aanmaken.

Nadat je geregistreerd bent, log je in op de app en selecteer je "Profielen toevoegen & bewerken" - "Nieuw huisdier toevoegen". Voer de gegevens van je huisdier in, inclusief hun gewicht en wat je ze wilt voeren. De app zal vervolgens een gewichtsverliesprogramma voorbereiden, inclusief voedingshoeveelheden en voorspeld gewichtsverlies op basis van snelle, gemiddelde of langzame niveaus van gewichtsverlies.

Volg het voedingsadvies in het programma en update het gewicht van je huisdier in de app elke twee weken. De app zal de voedingshoeveelheden opnieuw berekenen op basis van het behaalde gewichtsverlies - om een gestage en veilige gewichtsafname te waarborgen.

Als je probeert je huisdier te laten afvallen, raden we ten zeerste aan om met je dierenarts te praten. Dierenartsen kunnen veel hulp en ondersteuning bieden, en de kans op succesvol gewichtsverlies is veel groter als je samenwerkt met je dierenarts.

SPECIFIC Weight Management App vet pet owner icon

Waar kun je de SPECIFIC weight loss app downloaden

Google Play and the Google Play logo are trademarks of Google LLC.

Het hebben van het juiste gewicht zal je huisdier een betere kwaliteit van leven geven.

Ze zullen meer energie hebben en een verminderd risico op medische aandoeningen die verband houden met obesitas, zoals diabetes, hartziekten en artritis.

Niet zeker of je huisdier te zwaar is?

Het kan moeilijk zijn om te beoordelen of je huisdier te zwaar is. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen vaak het gewicht van hun huisdieren onderschatten, waarbij velen ervan uitgaan dat te zware honden het juiste gewicht hebben en dat ernstig zwaarlijvige honden slechts licht overgewicht hebben. Praat met je dierenarts; zij zijn experts op dit gebied en kunnen beoordelen of je huisdier inderdaad wat gewicht moet verliezen en waardevol advies geven over hoe dit te bereiken.

Lichaamsconditiescoren is een instrument dat dierenartsen gebruiken om het ideale gewicht te meten. Je kunt dit thuis doen met behulp van deze LCS-richtlijnen.

Met de handpalmen lichtjes over de ribbenkast aan beide zijden aaien - kun je hun ribben voelen?

Bekijk ze van bovenaf en van opzij. Welke van de afbeeldingen lijkt het meest op jouw huisdier - zie je een taille? Als je huisdier een dikke vacht heeft, moet je misschien voor de taille voelen in plaats van alleen maar kijken.

SPECIFIC lichaamsscore richtlijn voor honden.

Download

Lichaamsconditiescore hond

SPECIFIC lichaamsconditiescore richtlijn voor katten.

Download

Lichaamsconditiescore kat

keyboard_arrow_up