Voedingstips voor uw kat

 • SPECIFIC® kattenvoeding is compleet en uitgebalanceerd. Dit betekent dat deze voeding uw kat alle bouwstoffen geeft die hij nodig heeft voor een gezond en actief leven en dat hij verder niets anders nodig heeft.
 • Op de verpakking staat beschreven hoeveel u per dag aan uw kat kunt geven. Deze porties kunt u het beste wegen, zodat u zeker weet dat u de juiste hoeveelheid geeft. Mocht het in de toekomst nodig zijn om de dagelijkse porties aan te passen, dan is dat ook makkelijk om te doen. De voorschriften op de verpakking zijn richtlijnen. Elke kat is anders en het is het beste om hem van tijd tot tijd te wegen om te kijken of de porties misschien aangepast moeten worden. Als uw kat aankomt, geef dan wat kleinere porties. Als uw kat afvalt kunt u wat grotere porties geven. Vraag bij twijfel uw dierenarts om advies. Bekijk hier hoe u het gewicht van uw kat kunt bepalen zonder weegschaal >>
 • De dagelijkse hoeveelheid kan het beste in twee porties worden verdeeld over de dag, tenzij uw dierenarts anders adviseert.
 • Er dient altijd schoon drinkwater beschikbaar te zijn.
 • Geef geen etensresten. Deze zijn meestal te vet en te zout voor katten en kunnen, ondanks uw goede bedoelingen, ervoor zorgen dat uw kat aankomt of ziek wordt.
 • Katten zijn geen kleine honden. Geef daarom geen hondenvoeding aan katten. Katten hebben andere voedingsbehoeftes dan honden en krijgen dan niet de juiste voedingsstoffen binnen.
 • Houd de gezondheid en het welbevinden van uw kat goed in de gaten. Praat met uw dierenarts of assistent(e) als u denkt dat uw kat andere voeding nodig heeft.
 • Laat uw kat regelmatig wegen en pas de dagelijkse hoeveelheid aan als uw kat afvalt of aankomt.
 • Neem direct contact op met uw dierenarts als uw kat onverwachts veel aankomt of afvalt, overgeeft, diarree heeft of een verstopping. Als uw kat weigert om te eten, neem dan binnen 48 uur contact op met uw dierenarts.

Droge of natte voeding - wat is het verschil?

De meeste kattenvoeding van SPECIFIC® is beschikbaar als droge brokjes en als natvoeding in kuipjes. Over het algemeen is droge voeding goedkoper en het is natuurlijker voor katten om hun eten te moeten kauwen. De natte voeding is een smakelijk alternatief, verpakt in handige kuipjes. U kunt natvoer als hoofdvoeding geven of als een smakelijke maaltijd naast de brokjes. Vanwege het hoge vochtgehalte (70-80%) ondersteunt natvoer ook gezonde urinewegen. De kuipjes kunnen na opening enkele dagen in de koelkast worden bewaard. Geef de natte voeding wel op kamertemperatuur, want dat is gezonder en smaakt lekkerder voor uw kat.

Laat uw kat kennis maken met SPECIFIC®

SPECIFIC® voeding is bijzonder smakelijk en de meeste katten vinden het direct lekker. Katten zijn echter wel kieskeurige beestjes en ze reageren over het algemeen niet goed op verandering, vooral als ze ziek zijn en weinig eetlust hebben. U kunt het volgende proberen om de overgang soepel te laten verlopen:

 • Meng gedurende een periode van 7-10 dagen steeds een beetje meer SPECIFIC® door de oude voeding.
 • Natvoeding kan worden opgewarmd en op lichaamstemperatuur gegeven worden. Dit vinden katten vaak lekker.
keyboard_arrow_up