De voeding voor uw kitten

De kittenperiode is een belangrijke fase

Gezonde voeding is altijd belangrijk voor een kat, maar het is extra belangrijk voor uw kitten.

Kittens zijn speels, super actief en groeien snel. Daarom hebben ze behoefte aan extra eiwitten en calorieën.   Het is belangrijk dat kittenvoeding geconcentreerd is en dat de voeding per (kleine) portie veel voedingsstoffen bevat. Hun maag is natuurlijk nog klein. Daarom is het erg belangrijk om in deze eerste periode speciale kittenvoeding te geven.

Wanneer moet ik kittenvoeding geven?

Kittens hebben speciale kittenvoeding nodig in de periode vanaf spenen tot het moment dat ze gesteriliseerd of gecastreerd worden. Als ze niet geholpen zijn kan kittenvoeding tot 8 à 12 maanden gegeven worden. Grotere katten worden vaak wat later volwassen.

Waarom maakt het uit of ze gesteriliseerd of gecastreerd zijn?

Na sterilisatie en castratie vermindert de energiebehoefte van katten sterk. Omdat kittenvoeding juist extra voedingsstoffen en energie bevat kunnen katten er na de ingreep snel van aankomen. Het is daarom verstandig om op andere voeding over te gaan. 

Tips voor het voeren van kittens:

  • Kittens hebben kleine magen waardoor ze vaak kleine porties eten.  In de eerste periode is het daarom verstandig om 4 tot 5 keer per dag eten te geven – na 6 maanden kunt u overgaan op 2 porties per dag.
  • Als u natvoeding geeft is het belangrijk om de voerding niet langer dan 20-30 minuten te laten staan. Wat er daarna overblijft kunt u beter weggooien. Geopende kuipjes kunnen maximaal 3 dagen in de koelkast worden bewaard.  Het is gezonder en lekkerder voor uw kitten als u de natvoeding op kamertemperatuur geeft. Als u de voeding in de koelkast heeft bewaard is het dus beter om even te wachten voordat u het voor uw kitten neerzet.
  • Ondiepe bakjes zijn het beste. Dan komen hun gevoelige snorharen niet tegen de rand aan.
  • Zorg ervoor dat er altijd een bakje schoon water klaarstaat en ververs deze regelmatig. Probeer het waterbakje gescheiden te houden van het voerbakje zodat er geen eten in het water kan vallen.

Rijk aan Omega-3 uit visolie

Onze kittenvoeding is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de behoefte van uw kitten. Zowel de natvoeding als de brokjes zijn rijk aan Omega-3 vetzuren uit visolie. Omega-3 is een belangrijke voedingsstof die erom bekend staat een gunstige invloed te hebben op de ontwikkeling van de:

- Hersenen
- Gezichtsvermogen
- Gewrichten
- Huid en vacht

Begin goed: het kittenpakket

SPECIFIC® heeft een speciaal Kittenpakket ontwikkeld. Dit pakket is uitsluitend te koop bij een dierenartsenpraktijk. In dit pakket zit naast een zak voer ook het Kittenboekje; een bron van informatie over de verzorging van jouw kitten. Daarnaast zit er ook de Groeicurve in, zodat je kunt volgen of jouw kittengezond groeit. En, in dit pakket zit ook een mooie 1+1 kortingsbon voor de volgende aankoop. 

Voeding voor kittens:

SPECIFIC kittenpakket:

Wat zit er in het kittenpakket?

  • 1 zak voer: 400 g kitten
  • Milieuvriendelijke, duurzame tas, herbruikbaar en recyclebaar
  • Handige beschrijfbare maatbeker voor juiste hoeveelheid voer
  • Kittenboekjevol met nuttige informatie voor jou als eigenaar
  • Groeicurve Kitten
  • 1+1 kortingsbon op volgende zak voer (alleen in te leveren bij een dierenartsenpraktijk die SPECIFIC verkoopt)

SPECIFIC® voeding is verkrijgbaar via uw dierenarts

Vind een dierenarts in de buurt

OF

Meer artikelen voor kattenliefhebbers

keyboard_arrow_up