Voeding helpt bij allergieklachten

Heeft uw hond veel jeuk en schudt hij voortdurend zijn hoofd? Is zijn maag van streek? Het kan zijn dat hij last heeft van een allergie of overgevoeligheid en u kunt hem hierbij helpen.

Vraag uw dierenarts om advies

Uw dierenarts kan u helpen om de oorzaak te vinden van de klachten. Er zijn meerdere behandelmogelijkheden zoals een medische behandeling, de juiste shampoo of conditioner en aangepaste voeding. Uw dierenarts is de aangewezen persoon om u hierbij te helpen.

Er zijn verschillende oorzaken voor overgevoeligheden en allergieën

Voedselintoleranties en allergieën – een reactie op één of meerdere voedingsstoffen.
Omgevingsallergieën – een allergische reactie op allergenen in de omgeving zoals pollen, stof, mijten of schimmels.
Vlooien – een extreme reactie op vlooienbeten.
Bacteriële infecties.

Hoe kan voeding helpen?

  • Als er sprake is van voedingsallergieën is het belangrijk om de ingrediënten die een reactie uitlokken niet of minder te gebruiken.
  • Door de huid en de huidbarrière te verbeteren wordt uw hond beter beschermd tegen externe allergenen.
  • Door de ontsteking te verminderen neemt de jeuk ook af.

TIPS BIJ VOEDSELALLERGIE EN INTOLERANTIES

Kijk bij een voedselintolerantie eens naar andere eiwitbronnen die uw hond nog niet eerder heeft gegeten.  Geschikte voeding bevat andere soorten eiwitten en weinig verschillende ingrediënten, waardoor de kans op een reactie wordt beperkt.

Gehydrolyseerde eiwitten kunnen ook goed werken. Deze eiwitten zijn in kleine stukjes opgeknipt waardoor ze minder snel een reactie uitlokken.

TIPS BIJ OMGEVINGSALLERGIE EN OVERGEVOELIGHEID

De eerste barrière tegen allergenen in de omgeving is de huid van uw hond.  Het is daarom belangrijk dat de huid van uw hond gezond is zodat de barrièrefunctie zich kan herstellen en uw hond beter beschermd is. Voedingsstoffen als Omega-3 uit visolie en specifieke vitamines en mineralen (zoals zink, vitamine A en B-complex) ondersteunen de vitale huidfuncties en zorgen dus voor het herstel en behoud van een gezonde huid.

VERLICHTING VAN DE SYMPTOMEN

Omega-3 visvetzuren ondersteunen het natuurlijke ontstekingsremmende proces in het lichaam en helpen de jeuk te verminderen waar uw hond zo'n last van heeft.

SPECIFIC® voeding is verkrijgbaar via uw dierenarts

Vind een dierenarts in de buurt

OF

Meer artikelen voor hondenliefhebbers

keyboard_arrow_up