Speciale hondenvoeding voor een herstelperiode

Herstel na ziekte, letsel, stress of operatie

Als een hond een operatie of chemotherapie heeft ondergaan of moet herstellen na ziekte dan is dat vaak een heftige periode voor iedereen. Gelukkig zijn er meerdere manieren om uw hond te helpen bij een voorspoedig herstel. In eerste instantie zal uw dierenarts u adviseren hoe u de nazorg het beste aan kunt pakken, hoe u de wonden van uw hond kunt verzorgen en hoe u infecties kunt voorkomen. Eén van de belangrijkste manieren om het herstel te bevorderen is de voeding.

Als u met uw hond thuiskomt zal hij waarschijnlijk direct een slaapplek opzoeken (vooral als hij onder verdoving is geweest). U kunt uw hond helpen door ervoor te zorgen dat het rustig is in huis en er geen harde geluiden zijn waar hij misschien van kan schrikken. Meestal hebben ze al snel minder pijn, zitten ze weer wat lekkerder in hun vel en krijgen ze weer zin om te eten.

Uw hond voeren na een operatie

In het begin zal uw hond niet zoveel zin hebben in eten, dus is het verstandig om hem met kleine, lichte maaltijden op weg te helpen. Uw dierenarts zal u een dieet aanraden voor het herstel. Geef uw hond dit voorgeschreven dieet zo lang als uw dierenarts dit adviseert. Zorg ervoor - zoals altijd - dat uw hond toegang heeft tot vers water en ververs het water regelmatig.

Eten en drinken met een kap

Misschien krijgt uw hond na een operatie of behandeling een kap om zijn hals om te voorkomen dat hij likt, bijt of krabt aan de wond of het verband. Het is belangrijk om deze kap de hele tijd om te houden, vooral 's nachts en op andere momenten dat hij alleen wordt gelaten. Vaak wennen ze redelijk snel aan de kap, maar het is wel belangrijk om goed in de gaten te houden of uw hond ermee kan eten en drinken. Als dit niet het geval is dan kunt u de kap voor het eten afdoen en elke keer als u ziet dat hij wil drinken.

Wat is de juiste voeding voor mijn hond na ziekte of een operatie?

Na ziekte of een operatie is het belangrijk dat uw hond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om weer aan te sterken. Deze voeding is speciaal ontwikkeld voor de periode van ziekte en herstel. Als uw hond ernstig ziek is of het einde van zijn leven nadert dan kunt u het hersteldieet blijven geven.

 Een ideaal hersteldieet bevat:

  • Veel eiwitten om de vetvrije massa te behouden
  • Veel energie, omdat uw hond waarschijnlijk weinig eetlust heeft en een verhoogde stofwisseling. De voeding dient rijk te zijn aan energie en voedingsstoffen zodat uw hond voldoende binnenkrijgt, ook als hij weinig eet
  • Meer vet en eiwitten en minder koolhydraten, omdat honden in de herstelperiode resistent zijn voor insuline
  • Goedverteerbare ingrediënten, omdat ze voedingsstoffen minder goed kunnen opnemen dan normaal
  • Smakelijke ingrediënten, zodat uw hond meer zin heeft om te eten

Als de herstelperiode langer duurt dan is de Active droge voeding een goed alternatief. Deze voeding bevat meer energie.

SPECIFIC® voeding is verkrijgbaar via uw dierenarts

Vind een dierenarts in de buurt

OF

Meer artikelen voor hondenliefhebbers

keyboard_arrow_up