Vet uit varkensvlees wordt gebruikt als coating op de brokjes van meest droge voedingen van SPECIFIC®. Vet is een goede energiebron voor katten en honden en is belangrijk voor de opname van bepaalde vitamines. Vet uit varkensvlees maakt de voeding smakelijker en levert de essentiële vetzuren linolzuur (essentieel voor huid en vacht conditie in honden en katten) en arachidonzuur (essentiële vetzuren voor katten).

Het varkensvet dat wordt gebruikt in de SPECIFIC® voedingen is afkomstig van varkens die zijn goedgekeurd voor menselijke consumptie. Dit vet bevat geen eiwitten uit varkensvlees en is dus ook geschikt voor huisdieren met een allergie voor varkensvlees.

Sommige SPECIFIC® voedingen gebruiken gedroogde hele eieren als eiwitbron. Eieren zijn een uitstekende eiwitbron die alle benodigde essentiële aminozuren bevatten voor katten en honden.

Eieren zijn ook zeer rijk aan het essentiële vetzuur linolzuur, dat essentieel is voor de optimale conditie van huid en vacht. Eieren zijn rijk aan lecithine. Dit werkt als emulgator, waardoor water en olie makkelijker kunnen worden gemengd. Hierdoor zijn eieren een goed ingrediënt in dieetvoeding voor de ondersteuning van een gezonde spijsvertering.

SPECIFIC® CDD Food Allergy Management is gebaseerd op ei en rijst als nieuwe bronnen voor eiwitten en koolhydraten en daarom een geschikt ingrediënt bij een voedselallergie.

Omdat eieren zeer weinig purines bevatten, is CDD Food Allergy Management ook gunstig voor honden met uraatstenen.

Bij voeding waarbij de eiwitten gehydroliseerd zijn, kan er geen allergische reactie ontstaan op deze eiwitten. De eiwitten zijn dan in kleine stukjes geknipt, waardoor het afweersysteem ze niet meer herkent.

In diverse smaakonderzoeken is aangetoond dat SPECIFIC als zeer smakelijk wordt ervaren. Daarom zijn er bij het overschakelen naar SPECIFIC nauwelijks acceptatieproblemen te verwachten. Om het dier de gelegenheid te geven zich aan te passen aan de nieuwe voeding, wordt aangeraden SPECIFIC in 6 tot 8 dagen in toenemende mate te mengen met de oorspronkelijke voeding. Je kunt het overschakelschema volgen:

eerste 3 dagen : ¾ van de oorspronkelijke voeding mengen met ¼ SPECIFIC
dag 4 en 5 : ½ van de oorspronkelijke voeding mengen met ½ SPECIFIC
dag 6 en 7 : ¼ van de oorspronkelijke voeding mengen met ¾ SPECIFIC
dag 8 en verder : dagelijks geadviseerde hoeveelheid SPECIFIC

keyboard_arrow_up