Uw hond met traktaties belonen

Gezonde traktaties

Een beloning voor uw hond hoeft niet altijd voeding te zijn, maar het is wel een favoriete manier van belonen voor honden en eigenaars. Eén van de redenen waarom traktaties zo goed werken bij de training is omdat een hond zo goed kan ruiken. Honden kunnen een traktatie al op een afstand van 20 passen ruiken en weten wat voor een soort traktatie het is. Houd er dus rekening mee wanneer u een traktatie kiest dat uw hond het lekker vindt. 

Daarnaast is het belangrijk om in de gaten te houden hoeveel traktaties uw hond krijgt. Mogelijk heeft u niet in de gaten hoeveel traktaties uw hond op een dag krijgt – daarom is het verstandig om ze te tellen.

De algemene regel is dat traktaties slechts 10% van de totale calorieën per dag mogen uitmaken. Om een beter beeld te krijgen hoeveel traktaties dat zijn kunt u uw dierenarts om advies vragen. Hij kan een advies geven op basis van de traktaties die uw hond lekker vindt, zijn gewicht en hoe actief hij is.

Er bestaan traktaties voor honden die gezond zijn. SPECIFIC® heeft gezonde traktaties voor honden van alle rassen, groottes en leeftijden. Onze traktaties bevatten weinig vet en veel vezels zodat u uw hond kunt belonen zonder zich schuldig te hoeven voelen en waarmee u zijn dagelijkse, gezonde voeding kunt aanvullen.

Wees voorzichtig met het geven van menselijke voeding als traktatie

Het belangrijkste probleem bij het geven van menselijke voeding als traktatie is dat het moeilijk te beoordelen is om welke hoeveelheid het precies gaat. Wat misschien een kleine traktatie voor u lijkt kan een groot deel uitmaken van de dagelijkse energiebehoefte van uw hond. Een paar kleine stukjes kaas voor een hond kan bijvoorbeeld gelijk staat aan een hele hamburger voor een mens – honden zijn natuurlijk een stuk kleiner dan wij. Het is veiliger om traktaties te gebruiken die speciaal voor honden ontwikkeld zijn.

Hieronder vindt u een vergelijking tussen de voedingswaarde van onze Healthy Treats en een snack uit de koelkast:

 

SPECIFIC®
Healthy Treats      

SPECIFIC®
Healthy Treats Mini

Een plakje kaas (15 g)

5

18

Een lepel paté (15 g)

6

22

Een sneetje brood (30 g)

8

29

Een gehaktbal (50 g)

8

29

Een halve worst (25 g)

7

25

gebaseerd op de geschatte energiewaarde

 

 

Hypoallergene traktaties

Alle honden verdienen af en toe een traktatie. Maar als uw hond last heeft van een voedselallergie of voedselintolerantie, dan bent u waarschijnlijk bang dat een traktatie een allergische reactie kan veroorzaken.
SPECIFIC® heeft ook Hypoallergenic Treats in het assortiment, geschikt voor honden van alle leeftijden die last hebben van allergieklachten.

SPECIFIC® voeding is verkrijgbaar via uw dierenarts

Vind een dierenarts in de buurt

OF

Meer artikelen voor hondenliefhebbers

keyboard_arrow_up